suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lastensuojelun jälkihuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kuopion kaupunki
Alue: Kuopio
Palvelun kieli: suomi

Kunta, joka on ollut vastuussa lapsen sijaishuollosta, on huostaanoton päättyessä velvollinen järjestämääm lapselle tai nuorelle jalkihuoltoa enintään siihen asti kun nuori täyttää 21-vuotta. Jälkihuolto-oikeus muodostuu myös lapselle/nuorelle, jonka avohuollontukitoimisijoitus on kestänyt yli puoli vuotta. Kunnan on järjestettävä jälkihuoltona palvelut lapselle/nuorelle hänen yksilöllisen tarpeensa mukaan. Tuki voi olla esim. sosiaaliohjausta, taloudellista tukea, apua asumiseen liittyen/ apua terveydenhuollon ja päihdehuollon palvelujen järjestämiseksi.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 21 vuotta.

Jälkihuollosta vastaa kunta. Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.


Palvelun toteuttaa: 
Kuopion kaupunki