suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Lastensuojelun jälkihuolto

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Jälkihuollon tarkoituksena on tarjota sijaishuollon tai pitkän avohuollon sijoituksen päättymisen jälkeen kokonaisvaltaista tukea lapselle tai nuorelle. Tarkoituksena on tukea lapsen kotiutumista sijaishuollosta tai auttaa aikuistuvaa nuorta saavuttamaan riittävät valmiudet itsenäisen elämän aloittamiselle. Tukea tarjotaan tarpeen mukaisesti mm. asumiseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa, talo ...

Toimi näin

Heinolan kaupungin lastensuojelun jälkihuolto on osa Lapsiperheiden sosiaalipalvelut ja lastensuojelu -yksikön palveluita.

Ota tarvittaessa yhteyttä lapsen asioista vastaavaan sosiaalityöntekijään. Voit olla yhteydessä sosiaalityöntekijään puhelimitse virka-aikaan klo 8-15. Sosiaalityöntekijää voit tavata varaamalla ajan.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsella tai nuorella on oikeus jälkihuoltoon sijaishuollon tai avohuollon tukitoimena tapahtuneen sijoituksen päättymisen jälkeen. Avohuollon sijoituksen tulee olla kestänyt vähintään puoli vuotta ja kohdistunut yksin lapseen.

Oikeus jälkihuoltoon säilyy viiden vuoden ajan lastensuojelun asiakkuuden päättymisen jälkeen. Jälkihuolto päättyy viimeistään nuoren täytettyä 25 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta lasta tai nuorta, hänen vanhempiaan sekä sijaishuoltajiaan sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimet ovat päättyneet. Oikeus jälkihuoltoon kestää viisi vuotta tai siihen asti, että nuori täyttää 25 vuotta.

Jälkihuollossa olevaa nuorta tuetaan asumisen järjestelyissä, talousasioissa sekä opiskelua, työtä ja muuta elämää koskevissa suunnitelmissa. Jälkihuoltoa toteuttaa sosiaalityöntekijä.

Jälkihuollon järjestämisestä vastaa lähtökohtaisesti hyvinvointialue, jolla lapsen tai nuoren asuinkunta sijaitsee. Jälkihuollon kustannuksista vastaa se hyvinvointialue, joka on vastannut sijaishuollon kustannuksista.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 24.10.2022