suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lastensuojelun avohuolto

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palvelulla edistetään lapsen kehitystä ja tuetaan perheitä kasvatustehtävässä. Palveluun sisältyy mm. lapsen ja perheen tilanteen selvittäminen, sosiaalityö sekä taloudellinen ja muu tuki mm. koulun käynnissä, harrastuksissa, läheisten ihmissuhteiden ylläpitämisessä, ammatin ja asunnon hankinnassa ja työhön sijoittumisessa, tukihenkilötoiminta, lapsen kuntoutumista tukevat hoito- ja terapiapalvelu ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Hyvinvointialue järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Palvelun toteuttaa

SoTe kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

SoTe kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 24.10.2022