suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Lastensuojelun avohuolto

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Lastensuojelun avohuollon työskentely on pitkäjänteistä muutostyöskentelyä ja perustuu tehtyyn palvelutarpeen arviointiin. Avohuollossa laaditaan aina asiakkaan kanssa yhdessä asiakassuunnitelma.

Lastensuojelun avohuollossa on tärkeää perheen omatoimisuuden ja yhteisöllisyyden tukeminen ja asiakaslähtöisyys. Avohuollon tukitoimia voivat olla mm. harrastuksen tukeminen, tukihenkilön tai -perheen järjestäminen lapselle, tehostettu perhetyö, lapsen/nuoren koulunkäynnin tukeminen, neuvonta mielenterveys- ja päihdeasioissa, lastensuojelun taloudellinen tuki sekä perhe- tai laitoshoidon järjestäminen lapselle tai koko perheelle.

Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Kunta järjestää palvelut kunnassa ilmenevän tarpeen mukaan.

Toimi näin

Jos asiakas tarvitsee lastensuojelun avohuollon palveluita, yhteyttä voi ottaa lapsiperheiden sosiaalipalveluiden palveluohjaukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 16.3.2020