suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Lastensuojelun avohuolto

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelua järjestetään ensisijaisesti avohuollon tukitoimien avulla. Lastensuojelun avohuollon tukitoimia ovat muun muassa sosiaalityöntekijän ja -ohjaajan tuki ja ohjaus, tehostettu perhetyö, tukihenkilö, tukiperhe, avohuollon sijoitus tai perhekuntoutus.

Lapsi ja perhe voivat saavat tukea, esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus.

Toimi näin

Ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai sosiaaliohjaajaasi puhelinaikana. Mikäli perheelläsi ei ole voimassaolevaa asiakkuutta, voit ottaa yhteyttä vastaavaan perheohjaajaan tai sosiaalityöntekijään palvelutarpeen arvioimista varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Lastensuojeluilmoitus, hakemus tai selvityspyyntö käynnistää palvelutarpeen arvioinnin. Tuentarvetta arvioidaan yhdessä perheen ja mahdollisten muiden yhteistyötahojen kanssa. Palvelutarpeen arvioinnin perusteella aloitetaan tarvittaessa lastensuojelun asiakkuus.

Lastensuojeluasiakkuuden perusteena on:

  • lapsen kasvuolosuhteet vaarantavat tai eivät turvaa lapsen terveyttä ja kehitystä
  • lapsi vaarantaa käyttäytymisellään terveyttään ja kehitystään
  • lapsi tarvitsee lastensuojelulain mukaisia palveluja ja tukitoimia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Kunta järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 20.10.2020