suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Lastensuojelun avohuolto

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Avohuollon sosiaalityössä sosiaalityöntekijä etsii yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisuvaihtoehtoja, järjestää tukitoimia ja palveluja sekä seuraa ja arvioi niiden toteutumista ja vaikuttavuutta. Työskentelyn lähtökohtana on lapsen etu ja tavoitteena on tukea lasta ja perhettä ensisijaisesti siten, että lapsi voi kasvaa omassa kodissaan biologisten vanhempiensa kanssa.

Avohuollon tukitoimia Laukaass ...

Toimi näin

Laukaan sosiaalitoimistosta saat lastensuojelun apua lasten, nuorten ja perheiden pulmatilanteisiin. Lastensuojelun sosiaaliohjaajalle voit tehdä lastensuojeluilmoituksen. Häneltä saat myös neuvontaa, ohjausta ja tietoa lastensuojeluun liittyvistä asioista. Voit myös asioida kunnan sosiaalitoimistossa, joka sijaitsee Laukaan kirkonkylässä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lastensuojelun avohuollon asiakkaiksi tullaan yleensä lastensuojeluilmoituksen kautta. Lapsi, nuori ja hänen vanhempansa voivat saada apua ja tukea lapsiperheiden palveluista myös ilman lastensuojelun asiakkuutta. Ehkäiseviä, kaikille lapsiperheille tarkoitettuja sosiaalihuollon palveluja ovat muun muassa sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö, lapsiperheiden kotipalvelu ja tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Hyvinvointialue järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 24.10.2022