suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Lastensuojelun avohuolto

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun avohuollon palveluiden tarkoituksena on edistää ja tukea lapsen myönteistä kehitystä sekä tukea ja vahvistaa vanhempien, huoltajien ja lapsen hoidosta ja kasvatuksesta vastaavien henkilöiden kasvatuskykyä ja -mahdollisuuksia yhdessä perheen arjessa mukana olevien kumppaneiden kanssa. Lastensuojelun avohuollon palvelut perustuvat lastensuojelulain 36§ ja 37§ pykäliin. Tukitoimia ovat sosiaalityö, sosiaaliohjaus, taloudellinen tuki, harrastusten tukeminen, lapsen kuntoutumista tukevat hoitopalvelut, intensiivinen perhetyö, perhetyö, ammatillinen tukihenkilö, vapaaehtoiset tukihenkilöt, tukiperhe, perhekuntoutus, muut lasta tai perhettä tukevat toiminnat, kuten ryhmä- ja leiritoiminta sekä avohuollon sijoitus. Palvelut suunnitellaan aina yhdessä lapsen ja perheen kanssa juuri heidän tilanteeseensa sopivaksi.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Kunta järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 19.5.2021