suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Lastensuojelun avohuolto

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Lapsen kehityksen ja hyvinvoinnin ollessa vaarassa, lastensuojelun avohuollon tukitoimin autetaan lasta ja perhettä. Lastensuojelun tukitoimia voidaan tarvita esimerkiksi vanhempien päihteidenkäytön, mielenterveydellisten ongelmien, perheväkivallan, lapsen kaltoinkohtelun tai hoidon laiminlyönnin vuoksi. Myös nuoren oma päihteidenkäyttö ja rikosten tekeminen ovat asioita, joissa voidaan tarvita la ...

Toimi näin

Ota yhteyttä puhelimitse lapsiperheiden sosiaalipalveluiden palveluohjaukseen puh. 044 422 4433 (ma, ke - pe klo 9.00 - 11.00)

Kenelle ja millä ehdoin

Avohuollon tukitoimet edellyttävät huoltajien ja 12 vuotta täyttäneen lapsen suostumusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Hyvinvointialue järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Palvelun toteuttaa

Euran kunta

Palvelusta vastaa

Euran kunta
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 24.10.2022