suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Lastensuojeluilmoitus

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Voit ottaa yhteyttä, kun sinulla on huolta lapsestasi tai omasta ja perheesi tilanteesta ja tarvitset apua tilanteen ratkaisuun. Myös ne tahot, jotka ovat yhteistyössä lasten, nuorten ja vanhempien kanssa, voivat ottaa yhteyttä kun perheen tai lapsen tilanteesta herää huolta eikä muiden tahojen tuki ole yksinään riittävää. Yksityiset henkilöt voivat ottaa yhteyttä silloin, kun syntyy huolta lapsen tai perheen tilanteesta.

Yhteydenotto tai ilmoitus käynnistävät palvelutarpeen arvion, jonka aikana työntekijät tapaavat perheen jäseniä yhdessä ja erikseen sekä niitä tahoja, jotka ovat perheelle aiemmin tuttuja. Työskentelyn tarkoituksena on selvittää perheen avun ja tuen tarvetta ja niitä palveluita, joista perheelle olisi apua.

(SHL 36 § palvelutarpeen arviointi ja 37 § palvelutarpeen arvioinnin sisältö)

Yhteydenotosta puhutaan silloin kun perhe itse ottaa yhteyttä tai perheen kanssa yhteistyötä tekevä taho ottaa yhteyttä perheen suostumuksella. Lastensuojeluilmoituksesta puhutaan silloin, kun perheen suostumusta yhteydenottoon ei ole. (SHL 35 § yhteydenotto sosiaalihuoltoon tuen tarpeen arvioimiseksi)

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 24.9.2021