suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Lastensuojeluilmoitukset, ohjaus ja neuvonta

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Lastensuojelun päivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Virka-ajan (klo 8-15) ulkopuolella lastensuojelun päivystyksen hoitaa Päijät-Hämeen sosiaalipäivystys, johon saa yhteyden hätänumerolla 112.

Toimi näin

Ota yhteyttä virka-aikana (ma - pe klo 8.00 - 15.00)

Virka-ajan ulkopuolella voit ottaa yhteyden Päijät-Hämeen sosiaalipäivystykseen hätänumerolla 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Kuntien lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden kunnan sosiaalipäivystykseen. Joissakin kunnissa on käytössä myös oma ympärivuorokautinen sosiaalipäivystyksen puhelinnumero.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 4.1.2021