suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Lastensuojelu

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Lastensuojeluun voit ottaa yhteyttä silloin, kun olet huolissasi havaittuasi lapsiin kohdistuvaa laiminlyöntiä, heitteillejättöä tai vaaraa.

Lastensuojelun tehtävä on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun. Lastensuojelun on edistettävä lapsen suotuisaa kehitystä ja hyvinvointia. Lastensuojelun on tuettava vanhemp ...

Toimi näin

Ota yhteyttä lapsiperheiden sosiaalityön päivystys- ja palvelunumeroon. Vastaamme puhelimeen mahdollisuuksien mukaan arkisin klo 9-15 välillä.

Muina aikoina voit olla tarvittaessa yhteydessä Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ota yhteyttä lastensuojelun päivystykseen, jos lapsen, nuoren tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä neuvontaa tai välitöntä puuttumista. Tällaiset tilanteet voivat liittyä esimerkiksi väkivaltaan, päihteisiin tai epäilyyn, että lapsesta huolehtiminen on laiminlyöty.

Lastensuojelun päivystykseen voi soittaa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja öisin tulee hätätilanteissa ottaa yhteyttä hätäkeskukseen (112). Hätäkeskuksen kautta saa tarvittaessa yhteyden alueen sosiaalipäivystykseen.

Palvelun toteuttaa

Sipoon kunta

Palvelusta vastaa

Sipoon kunta
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 27.1.2023