suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Lastenpsykiatrian palvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

OYS:n lastenpsykiatria tarjoaa päivystys- ja kriisipalveluja, avo- ja osastohoitoa ja tutkimuksia pääasiassa alle 15-vuotiaille lapsille. Lasten mielenterveysongelmat ilmenevät esimerkiksi käyttäytymishäiriöinä, keskittymisvaikeutena, ylivilkkautena, ahdistuneisuutena, masentuneisuutena, pelkotiloina ja vaikeimmillaan psykoottisina oireina. Palveluissa lasten ja heidän vanhempansa saavat tukea erilaisiin mielenterveyden ongelmiin, oli sitten kyseessä akuutti tilanne tai pidempiaikainen vaiva.

 

Lasten yksilölliset tarpeet ja kotiympäristö huomioidaan hoidon suunnittelussa ja toteutuksessa. Erilaiset hoidot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä lapsipotilaiden ja heidän läheistensä kanssa.Lapsipotilaan mielenterveyden häiriöitä ja sairauksia pyritään hoitamaan kokonaisvaltaisesti siten, että lapsen ikäkausikohtaista hyvinvointia, toimintakykyä ja kehitystä voidaan edistää ja turvata.

 

OYS:ssa tehdään myös poliisin, syyttäjän ja oikeuslaitoksen virka-apupyyntönä tutkimuksia, joissa selvitetään alle 18-vuotiaisiin kohdistuneita seksuaalisen hyväksikäytön ja pahoinpitelyn epäilyjä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020