suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Lastenpsykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Soiten lasten päivystys vastaa lastenpsykiatrian päivystyspalvelusta. Soiten lasten päivystyksessä työskentelee lasten ja nuorten sosiaalisiin ja terveydellisiin asioihin perehtynyt henkilöstö. Lapsia tutkii ja hoitaa moniammatillinen tiimi: lastensairauksien sairaanhoitajien ja lääkäreiden lisäksi sosiaalityön asiantuntijoita ja yleislääkäreitä riippuen lapsen voinnista.

Soiten lasten päivystys on avoinna 24/7

Toimi näin

Lasten päivystykseen pääset ilman lääkärin lähetettä kotikunnasta riippumatta. Lapsen kiireellisen hoidon tarve arvioidaan yhteydenoton pohjalta tai paikan päällä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lasten päivystyksen perustason hoito on lapselle ilmaista; asiakasmaksua peritään vain erikoissairaanhoitotasoisesta hoidosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 13-vuotias, kiireellistä psykiatrista hoitoa tarvitseva lapsi tulee saattaa viipymättä hoitoon. Päivystykseen tulee hakeutua, jos lapsella on äkillinen mielenterveyden sairaus, häiriö, kriisi tai käytösoire, jonka hoidon aloitus ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Arkisin lastenpsykiatrian päivystys toimii terveyskeskuksen tai sairaalan yhteydessä. Iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä hoitoon hakeudutaan yhteispäivystyksen kautta. Lapsen huoltajan tai muun saattajan tulee ensin soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 25.3.2022