suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Lastenpsykiatrian päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Akuuttiryhmä hoitaa akuutteja kriisejä ja vaikeita mielenterveyshäiriöitä, joissa tarvitaan tiivistettyä avohoitoa. Työryhmä koostuu erikoislääkärin, 3 sairaanhoitajan ja mielenterveyshoitajan tiimistä. Tarvittaessa myös sosiaalityöntekijän palvelut ovat käytössä. Kiireelliset tapaukset voidaan arvioida hoitajan sekä lääkärin vastaanotolla päivittäin virka-aikana. Akuuttiryhmän vastaanotolle pääsee myös ilman lähetettä. Akuuttiryhmän puhelimesta saa neuvoja kaikkina vuorokaudenaikoina.

Hoito aloitetaan arviointikäynnillä, jossa arvioidaan hoidon tarve ja tehdään ensisijainen hoitosuunnitelma. Hoitoa jatketaan arvioinnin jälkeen perusterveydenhuollossa, työterveyshuollossa, akuuttiryhmässä, psykiatrian osastolla tai ajanvarauspoliklinikalla.

Toimi näin

Akuuttiryhmään saa yhteyden ympärivuorokauden soittamalla. Välitöntä sairaanoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan kaikkina vuorokaudenaikoina Forssan sairaalan päivystyksessä osoitteessa Urheilukentänkatu 9, Forssa. Erikoissairaanhoidon päivystys on Kanta-Hämeen keskussairaalassa, Ahvenistontie 20, Hämeenlinna.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 13-vuotias, kiireellistä psykiatrista hoitoa tarvitseva lapsi tulee saattaa viipymättä hoitoon. Päivystykseen tulee hakeutua, jos lapsella on äkillinen mielenterveyden sairaus, häiriö, kriisi tai käytösoire, jonka hoidon aloitus ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Arkisin lastenpsykiatrian päivystys toimii terveyskeskuksen tai sairaalan yhteydessä. Iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä hoitoon hakeudutaan yhteispäivystyksen kautta. Lapsen huoltajan tai muun saattajan tulee ensin soittaa päivystyksen puhelinneuvontaan, joka antaa tarkemmat ohjeet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 6.12.2021