suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Lastenpsykiatria

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) tutkitaan ja hoidetaan erityisosaamista vaativia lasten mielenterveyden häiriöitä. Ne voivat olla lapsen psyykkiseen kehitykseen, käyttäytymiseen, tunne-elämän säätelyyn tai perheen kuormittuneisuuteen liittyviä.

Lastenpsykiatriassa autetaan myös poliisia lapsiin kohdistuvien rikosepäilyjen selvittelyssä.

Taysin lastenpsykiatrialla on kehitetty lapsen ja vanhempien välisen vuorovaikutuksen ja vanhemmuuden hoitomalli, jota ei ole muualla käytössä. Taysissa on myös kehitetty lasten syömis- ja ahdistuneisuushäiriöiden sekä masennuksen hoitomalli.

Vanhemmille Tays tarjoaa vanhemmuuden taitoja kehittäviä ryhmähoitoja ja lapsille tunne-elämän ja käytöksen hallintaa kehittäviä ryhmähoitoja.

Toimi näin

Lasten lievät mielenterveyden häiriöt hoidetaan pääasiassa kuntien palveluissa. Tays vastaa vaikeiden lasten mielenterveyden häiriöiden hoidosta. Taysin tutkimuksiin ja hoitoon tarvitaan lääkärin lähete.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 29.1.2021