suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Lastenneuvolapalvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Lastenneuvola toimii 0-6-vuotiaan lapsen ja hänen perheensä tukena kaikissa lapsen elämänvaiheissa.

Lastenneuvolassa seuraamme lapsen kehitystä ja terveydentilaa vauvasta kouluikään.

Voit kysyä neuvoa ja ohjausta tarvitsemissasi perheeseen ja kasvatukseen liittyvissä asioissa. Teemme yhteistyötä mm. äitiysneuvolan, lapsiperheiden sosiaalipalveluiden, perheneuvolan ja varhaiskasvatuksen kanssa. Palvelut ovat yksilöllisiä ja luottamuksellisia.

Toimi näin

Varaathan lapsesi neuvola-ajan hyvissä ajoin, pari kuukautta ennen lapsen syntymäpäivää.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäiset lapset ovat oikeutettuja neuvolapalveluihin. Vauvan ensimmäisen ikävuoden aikana neuvolakäyntejä on keskimäärin kerran kuussa, sen jälkeen vuosittain tai tarpeen mukaan. Kaikille lapsille järjestetään vähintään 15 terveystarkastusta.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä. Neuvola tukee vanhempia kasvatustyössä ja lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisessa. Lapset saavat neuvolassa kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Lapsen suun terveydentilaa seurataan vähintään joka toinen vuosi.

Lastenneuvolassa pyritään tunnistamaan lapsen ja perheen tuen tarve mahdollisimman varhain. Lapselle ja perheelle tarjotaan tarvittavaa tukea yhteistyössä esimerkiksi varhaiskasvatuksen, sosiaali- ja päihdepalvelujen ja lastensuojelun kanssa. Jos lapsi tai perhe tarvitsee erityistä tukea tai lapsen kehityksessä ilmenee tarkempien tutkimusten tarvetta, neuvola ohjaa asiassa eteenpäin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 9.6.2020