suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Lastenneuvolapalvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Alle kouluikäiset lapsesi ovat oikeutettuja kunnan neuvolapalveluihin. Lastenneuvolapalveluilla edistetään alle kouluikäisten lastesi ja perheesi terveyttä ja hyvinvointia.

Lapsesi ja perheesi tapaa koko neuvolavaiheen aikana terveydenhoitajan noin 14–16 kertaa, joista viisi kertaa on yhteisneuvolana lääkärin kanssa.

Lastenneuvolan laaja terveystarkastus (4 kk, 18 kk ja 4 vuotta) on määräaikainen terveystarkastus, jossa terveydenhoitaja ja lääkäri arvioivat yhteistyössä muiden tarvittavien ammattihenkilöiden kanssa lapsesi terveyden lisäksi laaja-alaisesti koko perheesi hyvinvointia. Laajaan terveystarkastukseen kutsutaan myös lapsen huoltaja(t). Tarkastukseen sisältyy lapsesi terveystarkastuksen lisäksi huoltajien haastattelu ja koko perheesi hyvinvoinnin selvittäminen niiltä osin kuin se on välttämätöntä hoidon ja tuen järjestämisen kannalta. Laajan terveystarkastuksen lopuksi tehdään yhdessä huoltajien ja lapsesi kanssa arvio lapsen terveydentilasta ja mahdollisesta jatkotutkimuksen, tuen ja hoidon tarpeesta.

Lastenneuvolassa seurataan ja edistetään lapsesi fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kasvua ja kehitystä sekä tuetaan vanhempia turvallisessa, lapsilähtöisessä kasvatuksessa ja lapsen hyvässä huolenpidossa sekä parisuhteen hoitamisessa.

Neuvolassa pyritään havaitsemaan mahdolliset perheesi erityisen tuen tarpeet mahdollisimman varhain ja järjestämään tarkoituksenmukainen tuki ja apu.

Lapsesi saa neuvolassa rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset.

Toimi näin

Varaa aika neuvolaan lapsesi vuosittaiseen tarkastukseen (1,5–6-vuotisneuvolat) Oulun omahoitopalvelun kansalaisen ajanvarauspalvelusta tai neuvolan neuvontapuhelimesta.

Lisätietoja voit kysyä neuvolan neuvontapuhelimesta ja chatilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Saat lastenneuvolapalveluja, kun perheeseesi kuuluu alle kouluikäinen lapsi.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 19.5.2020