suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Lastenneuvolapalvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Vauvan synnyttyä ota yhteyttä lastenneuvolaan sopiaksesi ensikäynti neuvolaan tai terveydenhoitajan käynti luoksenne kotiin.

Lastenneuvolapalvelu on maksutonta, ajanvarauksella toimivaa vastaanoottopalvelua. Neuvolassa seurataan ja tuetaan lapsesi ja perheesi terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista.

Neuvolan terveydenhoitajat tekevät yhteistyötä lääkäreiden, psykologien, erikoissairaanhoidon kanssa ja ohjaavat sinua ja perhettäsi tarvittaessa muiden asiantuntijoiden vastaanotolle. Lastenneuvolassa lääkäri tekee osan määräaikaistarkastuksista. Voitte halutessanne tavata myös neuvolan perheohjaajan.

Toimi näin

Lastenneuvola palvelee sinua ajanvarauksella virka-aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäiset lapset ovat oikeutettuja neuvolapalveluihin. Vauvan ensimmäisen ikävuoden aikana neuvolakäyntejä on keskimäärin kerran kuussa, sen jälkeen vuosittain tai tarpeen mukaan. Kaikille lapsille järjestetään vähintään 15 terveystarkastusta.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä. Neuvola tukee vanhempia kasvatustyössä ja lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisessa. Lapset saavat neuvolassa kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Lapsen suun terveydentilaa seurataan vähintään joka toinen vuosi.

Lastenneuvolassa pyritään tunnistamaan lapsen ja perheen tuen tarve mahdollisimman varhain. Lapselle ja perheelle tarjotaan tarvittavaa tukea yhteistyössä esimerkiksi varhaiskasvatuksen, sosiaali- ja päihdepalvelujen ja lastensuojelun kanssa. Jos lapsi tai perhe tarvitsee erityistä tukea tai lapsen kehityksessä ilmenee tarkempien tutkimusten tarvetta, neuvola ohjaa asiassa eteenpäin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 14.8.2020