suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Lastenneuvolapalvelut

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalassa neuvolapalvelut tarjotaan Tervakoskella ja Turengissa terveysasemien yhteydessä. Kaikki neuvoloiden terveydenhoitajat vastaavat omien alueidensa äitiysneuvola-, lastenneuvola- sekä perhesuunnitteluasiakkaista.

Neuvolassa tuetaan perheitä kasvussa vanhemmuuteen ja rohkaistaan vanhempia luottamaan omiin kykyihinsä ja voimavaroihinsa. Lapsen kasvua ja kehitystä sekä koko perheen hyvinvointia seurataan neuvolatarkastuksilla. Neuvolassa jokainen perhe kohdataan yksilöllisesti, perhekeskeisesti ja luottamuksellisesti. Neuvolakäynnit ovat maksuttomia.

Yhteistyötä teemme päivähoidon kanssa ja käytössämme on yhteistyölomakkeet, jotka antavat tietoa lapsen arkeen liittyen.

Toimi näin

Ajanvarauksen voit tehdä oman alueesi terveydenhoitajalta. Keskitämme ajanvarauksen ja neuvonta-aikamme puhelimessa puhelinajalle. Muina aikoina keskitymme asiakastyöhön.

Kenelle ja millä ehdoin

Alle kouluikäiset lapset ovat oikeutettuja kunnan neuvolapalveluihin.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäiset lapset ovat oikeutettuja neuvolapalveluihin. Vauvan ensimmäisen ikävuoden aikana neuvolakäyntejä on keskimäärin kerran kuussa, sen jälkeen vuosittain tai tarpeen mukaan. Kaikille lapsille järjestetään vähintään 15 terveystarkastusta.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä. Neuvola tukee vanhempia kasvatustyössä ja lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisessa. Lapset saavat neuvolassa kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Lapsen suun terveydentilaa seurataan vähintään joka toinen vuosi.

Lastenneuvolassa pyritään tunnistamaan lapsen ja perheen tuen tarve mahdollisimman varhain. Lapselle ja perheelle tarjotaan tarvittavaa tukea yhteistyössä esimerkiksi varhaiskasvatuksen, sosiaali- ja päihdepalvelujen ja lastensuojelun kanssa. Jos lapsi tai perhe tarvitsee erityistä tukea tai lapsen kehityksessä ilmenee tarkempien tutkimusten tarvetta, neuvola ohjaa asiassa eteenpäin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 28.1.2020