suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Lastenneuvolapalvelut

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Lastenneuvolan toimipisteet sijaitsevat Euran kunnan alueella Euran sote-keskuksessa, Panelian terveysasemalla sekä Honkilahden ja Hinnerjoen neuvoloissa. Euran sote-keskuksen neuvolaan on kulku neuvolan omasta sisäänkäynnistä, joka sijaitsee Käräjämäentien puolella. Panelian terveysaseman neuvolaan kulku pankkiautomaatin viereisestä ovesta. Hinnerjoen neuvolaan on kulku rakennuksen takaa ja Honkilahden neuvola sijaitsee samassa rakennuksessa esikoulun ja kirjaston kanssa.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveydentilaa, kasvua ja kehitystä sekä selvitetään ja edistetään koko perheen hyvinvointia. Neuvolatyön lähtökohtana on lapsen ja lapsiperheen yksilöllisten tarpeiden tunnistaminen ja perheen omien voimavarojen tukeminen.

Lastenneuvolan terveystarkastukset on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Lastenneuvolan terveydenhoitaja tekee kotikäynnin vastasyntyneen vauvan perheeseen. Neuvolassa terveystarkastuksia tehdään lapsen ensimmäisen ikävuoden aikana vähintään yksitoista, joista vähintään kaksi on lääkärintarkastuksia. Sen jälkeen määräaikaistarkastuksia on vähintään seitsemän ennen lapsen kouluikää. Näistä tarkastuksista vähintään kaksi on lääkärintarkastuksia. Tarvittaessa käyntejä lisätään lapsen ja perheen yksilöllisen tarpeen mukaan.

Toimi näin

Lapset siirtyvät lastenneuvolan asiakkaiksi suoraan äitiysneuvolan asiakkuudesta. Paikkakunnalle muutettaessa otetaan yhteyttä oman alueen lastenneuvolan terveydenhoitajaan.

Varaa aikasi lastenneuvolaan puhelimitse ajanvarausaikoina.

Eura kk:n alue, Kauttuan Nummi, puh. 044 422 4171. Puhelinaika ma - pe klo 8.00 - 8.30 ja klo 12.00 - 12.30.

Kiiskinmäki, Lohiluoma, Kirkkovainio, Kauttuan keskusta, Luvalahti, Sorkkinen, puh. 044 422 4170. Puhelinaika ma - pe klo 8.00 - 8.30 ja klo 12.00 - 12.30.

Hinnerjoki ja Honkilahti, puh. 044 422 4175, puhelinaika ma - pe klo 8.30 - 9.00 ja 12.00 - 12.30

Kiukaisten ja Panelian alue, Länsi-Eura, puh. 044 422 4192, ajanvaraus ma - pe klo 8.30 - 9.00 ja 12.00 - 12.30

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäiset lapset ovat oikeutettuja neuvolapalveluihin. Vauvan ensimmäisen ikävuoden aikana neuvolakäyntejä on keskimäärin kerran kuussa, sen jälkeen vuosittain tai tarpeen mukaan. Kaikille lapsille järjestetään vähintään 15 terveystarkastusta.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä. Neuvola tukee vanhempia kasvatustyössä ja lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisessa. Lapset saavat neuvolassa kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Lapsen suun terveydentilaa seurataan vähintään joka toinen vuosi.

Lastenneuvolassa pyritään tunnistamaan lapsen ja perheen tuen tarve mahdollisimman varhain. Lapselle ja perheelle tarjotaan tarvittavaa tukea yhteistyössä esimerkiksi varhaiskasvatuksen, sosiaali- ja päihdepalvelujen ja lastensuojelun kanssa. Jos lapsi tai perhe tarvitsee erityistä tukea tai lapsen kehityksessä ilmenee tarkempien tutkimusten tarvetta, neuvola ohjaa asiassa eteenpäin.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 8.6.2020