suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Lastenneuvola palvelu

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lastenneuvolatoiminta kattaa tasapuolisesti toiminta-alueemme alle kouluikäisen väestön. Neuvolatyöhön osallistuu terveydenhoitaja, lääkäri, psykologi ja puheterapeutti. Ylimääräisiä käyntejä pystytään järjestämään tarpeen mukaan. Yhteistyö toiminta-alueen varhaiskasvatukseen toimii hyvin. Tarvittaessa psykologi ja puheterapeutti jalkautuvat päiväkoteihin. Neuvolan yhteydessä toimii myös monialainen työryhmä, jonka tarkoituksena on laatia suunnitelmia sellaiset lasten avuksi, joilla on monitahoisia ongelmia. Yhteistyö erikoissairaanhoidon kanssa on joustavaa.

Toimi näin

Lastenneuvolat ovat maksuttomia ja ne toimivat ajanvarauksella, arkisin klo 8-16 välillä

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäiset lapset ovat oikeutettuja neuvolapalveluihin. Vauvan ensimmäisen ikävuoden aikana neuvolakäyntejä on keskimäärin kerran kuussa, sen jälkeen vuosittain tai tarpeen mukaan. Kaikille lapsille järjestetään vähintään 15 terveystarkastusta.

Lastenneuvolassa seurataan lapsen terveyttä, kasvua ja kehitystä. Neuvola tukee vanhempia kasvatustyössä ja lapsen terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimisessa. Lapset saavat neuvolassa kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Lapsen suun terveydentilaa seurataan vähintään joka toinen vuosi.

Lastenneuvolassa pyritään tunnistamaan lapsen ja perheen tuen tarve mahdollisimman varhain. Lapselle ja perheelle tarjotaan tarvittavaa tukea yhteistyössä esimerkiksi varhaiskasvatuksen, sosiaali- ja päihdepalvelujen ja lastensuojelun kanssa. Jos lapsi tai perhe tarvitsee erityistä tukea tai lapsen kehityksessä ilmenee tarkempien tutkimusten tarvetta, neuvola ohjaa asiassa eteenpäin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 7.10.2020