suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kirkkonummen kunta

Lastenneuvola

  • Palvelu
  • Kirkkonummi
  • Julkinen palvelu

Suosittelemme neuvolan vastaanotolle tuleville asiakkaille (aikuiset) oman kasvomaskin käyttämistä. Ohjeistuksen tarkoituksena on suojata sekä asiakkaita että työntekijöitä koronavirustartunnalta.

Koronavirustilanteesta huolimatta pyritään kuitenkin jatkamaan neuvola toimintaa normaalisti niin pitkään kuin olosuhteet ja henkilöstöresurssit sen mahdollistava.  Tule neuvolaan vain täysin terveenä ja vietä mahdollisimman vähän aikaan neuvolan odotustilassa. Tämä on erityisen tärkeää infektiotartuntojen minimoimiseksi poikkeustilanteen aikana. Lapsen molemmat vanhemmat ovat tervetulleita äitiysneuvolan ensikäynnille ja synnytyksen jälkeiselle käynnille sekä perheen laajoihin tarkastuksiin äitiys- ja lastenneuvolassa. Muutoin toivomme, että tutkittava henkilö tulee yksin (äitiysneuvola) tai yhden vanhemman kanssa (lastenneuvola).

Neuvolaan ei voi tulla jos olet käynyt koronatestissä etkä ole vielä saanut vastausta, tai jos testi on negatiivinen mutta oireet jatkuvat

Lastenneuvolassa käydään säännöllisesti määräaikaistarkastusohjelman sekä teidän lapsenne, tai perheenne yksilöllisten tarpeiden mukaan.  Käynneillä seurataan lasten kasvua ja kehitystä ja tuetaan perheen terveyttä, hyvinvointia sekä vanhemmuutta. Keskeisiä asioita joita otetaan puheeksi ovat mm lasten kasvatus, vuorokausirytmi, perheen voimavarat, ravitsemus, liikunta, ulkoilu, päihteet, mieliala, perheväkivalta sekä perheen taloudellinen tilanne. Neuvolassa lapsi saa valtakunnalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotteita.

Molemmat vanhemmat ovat aina tervetulleita neuvolaan. Erityisesti toivomme molempien vanhempien osallistuvan ns.  laajoihin tarkastuksiin lapsen ollessa 4 kuukauden, 1,5 vuoden ja 4 vuoden ikäinen, jossa sekä terveydenhoitaja että lääkäri ovat läsnä. Lastenneuvolan terveydenhoitajat tekevät myös kotikäyntejä mahdollisuuksiensa mukaan.

Neuvolassa pyritään havaitsemaan lapsiperheiden erityisen tuen tarpeet mahdollisimman varhain ja järjestämään tarkoituksenmukainen tuki ja apu. Yhteistyötä tehdään mm. suun terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen, kouluterveydenhuollon, sosiaalitoimen, erikoissairaanhoidon, kuntoutuspalveluiden ja kolmannen sektorin kanssa.

Neuvolaan ei voi tulla sairaana eikä neuvolassa hoideta äkillisesti sairastunutta lasta, mutta neuvoa voi kysyä terveydenhoitajalta puhelimitse.

Joitakin neuvola-aikoja voi myös varata sähköisesti eTerveyden kautta. Palvelu edellyttää kirjallista puolesta asiointisopimusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKirkkonummen kunta
Palvelusta vastaaKirkkonummen kunta
Alue Kirkkonummi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kirkkonummen kunta
Päivitetty: 5.10.2020