suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri

Lasten veri- ja syöpätautien palvelut

  • Palvelu
  • 65 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lasten veri- ja syöpätautien osaamiskeskus hoitaa leukemiaan, syöpäkasvaimiin tai muihin vakaviin veritauteihin sairastuneita lapsia asiantuntemuksella ja vankalla ammattitaidolla. Lasten leukemia hoidetaan Pohjoismaisten suositusten ja muut syöpäkasvaimet tautikohtaisten kansainvälisten hoitosuositusten mukaisesti. Hoitotulokset KYSissä ovat kansainvälisesti ja kansallisesti verrattuna erinomaiset.

Erityisosaamistamme

  • kantasolusiirrot, joiden tuella on mahdollista toteuttaa suuriannoksisia solunsalpaajahoitoja niille lapsille, joiden sairauden laatu edellyttää tavanomaista selvästi suurempaa lääkemäärää taudin parantamiseksi
  • Lastenhematologian yksikkö toimii vuoto- ja tukossairauksiin erikoistuneena hemofiliakeskuksena, joka kuuluu eurooppalaisten kokonaisvaltaisten hoitokeskusten verkostoon. Yksikkö vastaa vaikeiden vuoto- ja tukospotilaiden sairauden määrityksestä, hoidon suunnittelusta ja hoidosta.

Yhteistyöllä turvallisuutta

Lapsen sairastuessa syöpään hoidon onnistuminen edellyttää aina tiivistä yhteistyötä vanhempien ja moniammatillisen työryhmän kanssa. Lapsipotilaat saavat KYSissä parhaan mahdollisen hoidon. Tavoitteena on tukea koko perheen hyvinvointia ja jaksamista.

Lasten veri- ja syöpätautien osasto

Lasten veri- ja syöpätautien osastolla hoidetaan syöpään tai muuhun veritautiin sairastuneita 0-18-vuotiaita lapsia ja nuoria. Tavallisimpia osastolla hoidettavia sairauksia ovat leukemia ja erilaiset kasvaimet. Syöpäsairauksia hoidetaan lääke- ja sädehoidoilla, kantasolusiirroilla sekä kirurgisesti. Lapset tulevat osastolle KYSin erityisvastuualueelta sairauden toteamista, hoidon suunnittelua ja toteutusta varten. Osastolla on 10 potilaspaikkaa ja päiväsairaala, jossa potilaat käyvät verinäytteissä ja tutkimuksissa sekä saamassa solunsalpaajahoitoja tai verituotteita.

Syöpään sairastuneita lapsipotilaita tulee hoitoon KYSiin noin 10-20 vuodessa. Lapsen sairastuessa syöpään, hoidon onnistuminen edellyttää aina tiivistä vanhempien ja henkilökunnan yhteistyötä. Lasten hoitoon osallistuvat lääkäreiden, sairaanhoitajien ja lastenhoitajien lisäksi ravitsemusterapeutti, kuntoutusohjaaja, psykologi, sosiaalityöntekijä ja sairaalapastori. Osastolla työskentelevät myös farmaseutti, lastentarhanopettaja, opettaja, koulunkäynnin ohjaaja ja laitoshuoltajia. Lapsilla on mahdollisuus osallistua koulunkäyntiin sairaalassa.

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen. Voit valita hoitopaikkasi yhdessä hoitavan lääkärin kanssa.

Hakeudu sairastuessasi omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Lääkäri kirjoittaa sinulle lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon, jos sairauden hoito sitä edellyttää.

Äkillisissä sairaustapauksissa voit tulla päivystykseemme ilman lähetettä. Soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116117 aina ennen kuin tulet päivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Hoitopäivämaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Alue Äänekoski, Enonkoski, Hankasalmi, Heinävesi, Hirvensalmi, Iisalmi, Ilomantsi, Joensuu, Joroinen, Joutsa, Juuka, Juva, Jyväskylä, Kaavi, Kangasniemi, Kannonkoski, Karstula, Keitele, Keuruu, Kinnula, Kitee, Kiuruvesi, Kivijärvi, Konnevesi, Kontiolahti, Kuopio, Kyyjärvi, Lapinlahti, Laukaa, Leppävirta, Lieksa, Liperi, Luhanka, Mäntyharju, Mikkeli, Multia, Muurame, Nurmes, Outokumpu, Pertunmaa, Petäjävesi, Pieksämäki, Pielavesi, Pihtipudas, Polvijärvi, Puumala, Rääkkylä, Rantasalmi, Rautalampi, Rautavaara, Saarijärvi, Savonlinna, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Sulkava, Suonenjoki, Tervo, Tohmajärvi, Toivakka, Tuusniemi, Uurainen, Varkaus, Vesanto, Vieremä, Viitasaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 13.4.2022