suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Lasten toimintaterapia

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lasten toimintaterapiasta perheesi saa apua, kun lapsen kehitys on viivästynyt tai sen epäillään viivästyneen. Toimintaterapeutit arvioivat lapsen valmiuksia ja selviytymistä päivittäisen elämän tilanteista sekä kuntoutustarvetta. Toimintaterapiaa voidaan järjestää yksilöllisesti tai ryhmässä. Toimintaterapia tapahtuu vastaanotolla, päiväkodissa, erityiskoululla tai lapsen kotona.

Toimi näin

Kun olet saanut lääkärin lähetteen, varaa aika lapselle toimintaterapia-arvioon. Ajan voit varata soittamalla kuntoutuspalvelujen keskitettyyn ajanvaraukseen. Saat ajan joko Tammelakeskukseen tai Tipotien sosiaali- ja terveysasemalle. Jos lapselle on tehty kuntoutussuunnitelma, ota se mukaan arviokäynnille. Arviointi kestää yleensä yhdestä kolmeen kertaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelua varten lapsi tarvitsee lääkärin lähetteen. Lähete on mahdollista saada esimerkiksi neuvola- tai koululääkäriltä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 5.8.2021