suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Lasten psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Lastenpsykologilta voi saada ohjausta ja neuvontaa lapsen kehitykseen ja käyttäytymiseen liittyvissä kysymyksissä ja huolissa, psykologisia tutkimuksia sekä vanhemmuutta ja perheen vuorovaikutussuhteita tukevia keskusteluja perheen muutos- ja kriisitilanteissa.

Työskentelyn tavoitteet, käyntien tiheys ja työskentelyn kesto määritellään aina yhdessä asiakkaan kanssa. Lastenpsykologit tekevät tarvittaessa yhteistyötä perheen verkostojen kanssa. Palveluun voi ohjata neuvolasta tai muista lapsiperheiden palveluista konsultaation tai lähetteen perusteella.

Kenelle ja millä ehdoin

Vantaalaisille 1-6-vuotiaille lapsille ja heidän vahemmilleen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Psykologi auttaa ongelmatilanteissa. Ongelmat voivat liittyä elämän kriiseihin, ihmissuhteisiin, perheeseen, työhön, työttömyyteen tai opiskeluun, elämänhallintaan, terveyteen, jaksamiseen tai muihin huolenaiheisiin. Psykologipalveluita tarjotaan lapsille, nuorille ja kaikenikäisille aikuisille. Palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta.

Keskustelu psykologin kanssa auttaa jäsentämään ongelmia ja löytämään voimia elää eteenpäin. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Tarvittaessa psykologi ohjaa jatkotutkimuksiin ja lääkärin hoitoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 19.8.2022