suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lasten palveluohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Närpiön kaupunki
Alue: Närpiö
Palvelun kielet: ruotsi, suomi

Kunta tarjoaa palveluneuvontaa lapselle ja perheelle mikäli alle 13-vuotiaalla lapsella on ongelmia terveyden, sairauden tai vamman, perhe- tai kaverisuhteiden tai koulun kanssa. Neuvojat (kouluterveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä, koulukuraattori, koulupsykologi) kertoo tarjolla olevasta avusta ja palveluista, miten niiden piiriin pääsee ja mitä edellytetään niiden käyttämiseksi. Neuvojat ohjaavat myös muiden kuin kunnan tuottamien palveluiden pariin.

Lapsen huoltajaa tai muuta läheistä voidaan neuvoa esimerkiksi puhelimitse tai neuvontaa voi saada käymällä palvelupisteessä.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Jos alle 13-vuotiaalla lapsella on terveyteen, sairauteen tai vammaisuuteen, perhe- tai kaverisuhteisiin tai koulunkäyntiin liittyviä ongelmia, perheellä on oikeus saada ohjausta ja neuvontaa lapselle ja perheelle tarjottaviin palveluihin liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, millaista apua ja palveluita on tarjolla, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat perhettä kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Lapsen huoltaja tai muu läheinen voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Närpiön kaupunki