suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Luodon kunta

Lasten päivähoito

  • Palvelu
  • Luoto
  • Julkinen palvelu

Luodon kunta tarjoaa monipuolisia varhaiskasvatuspalveluja ruotsiksi.

Kaikilla Luotolaisilla 1-6 vuotiailla lapsilla on oikeus vähintään 20 tuntiin varhaiskasvatukseen viikossa 1.8.2016 alkaen. Ansiotyössä olevalla tai opiskelevalla huoltajalla on oikeus 20 tuntia laajempaan varhaiskasvatukseen viikossa.

Jos yksi huoltaja on kotona tarjotaan 20 tuntia/ viikkossa varhaiskasvatusta seuraavasti:

5 p/v. klo 8.30-12.30 (vaihtoehtoisesti klo 8.45-12.45) tai 2 p/v. klo 8.00-16.00 sekä 1 p/v. klo 8.00-12.00 (vaihtoehtoisesti klo 12.00-16.00).

Kunta päättää mitkä päivät lapsi osallistuu yksikön varhaiskasvatustoimintaan. Näin toimitaan jos valitaan vaihtoehto 2, eli 2 kokopäivää ja 1 puolipäivä viikossa.

Hakemus ruotsinkieliseen päivähoitoon on jätettävä viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi on päivähoitopaikan tarpeessa. Tapauksissa joissa hoitoajan pituutta on vaikea ennakoida (esim. lyhyet työsuhteet, opiskelu) hakemus tulee tehdä mahdollisimman nopeasti. Hakemus jätetään päivähoito-osastolle. Päivähoitomaksu lasketaan perheen tulojen mukaan. Hakemus jätetään sähköisesti, mutta lomakkeen löytyy myös lomakearkistostamme.

Kunta ostaa päivähoitopaikan Pietarsaaren kaupungilta jos lapsen äidinkieli on suomi. Ottakaa yhteyttä Luodon kunnan päivähoito-osastoon.

Toimi näin

Tietoa lasten päivähoidosta löytyy kunnan verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLuodon kunta
Palvelusta vastaaLuodon kunta
Alue Luoto
Palvelun kieliruotsi
Tekstistä vastaa: Luodon kunta
Päivitetty: 1.3.2021