suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Lasten- ja nuortentautien palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tutkimme ja hoidamme erilaisia lasten ja nuorten sairauksia. Potilaillamme on esimerkiksi diabetes, astma, voimakasoireinen allergia, sydänsairaus, suolistosairaus, kasvuun, kehitykseen tai hormonitoimintaan liittyvä häiriö, reuma, verisairaus, syöpä tai infektiosairaus.

Hoito on kokonaisvaltaista ja huomioimme koko perheen. Hoidon onnistumiseksi teemme yhteistyötä useiden eri asiantuntijoiden kanssa.

Lastenkeskus

Hoidamme lapsia ja nuoria keskussairaalan lastenkeskuksessa, johon kuuluvat osastotoiminnot, lasten- ja nuortentautien poliklinikka, lastenkirurgian poliklinikka, lastenneurologian poliklinikka ja päiväsairaala sekä kotiin vietävä hoitotyö.

Lastenkeskuksen kuntoutusohjaajat tekevät kotikäyntejä, joilla he auttavat vanhempia tukemaan sairaan tai vammaisen lapsen normaalia kasvua ja kehitystä. Kuntoutusohjaajat toimivat yhdyshenkilönä muun muassa neuvolan, sairaalan, Kelan, kotipalvelun ja päivähoidon kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen oman alueesi terveysasemalta, neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, yksityiseltä palveluntarjoajalta, toisesta erikoissairaanhoidon yksiköstä tai toisesta sairaanhoitopiiristä.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 30.8.2021