suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Kymijoen Ravintopalvelut Oy

Lasten ja nuorten ravintopalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Hamina, Kotka, Kouvola
Palvelun kieli: suomi

Koulu- ja päiväkotiruokailulla pyritään antamaan malli terveellisestä ja monipuolisesta ruokailusta. Kymijoen Ravintopalvelut Oy noudattaa voimassa olevia ravitsemussuosituksia, joka varmistetaan oikeanlaisilla tuotelinjauksilla, huolellisesti suunnitelluilla ateriakokonaisuuksilla ja ruokalistoilla sekä ravintoainelaskelmilla.

Kouluruokailun tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä sekä fyysistä ja henkistä kasvua. Toiminnassa huomioidaan erityisesti kasvatukselliset, terveydelliset ja elämykselliset tavoitteet. Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on tarjolla päivittäin kaksi eri lounasvaihtoehtoa, joista toinen on kasvisruoka. Tarjolla on myös tuoreita salaatteja ja kasviksia. Ravintoloihin on koostettu päivittäin malliateria, joka opastaa oikeisiin valintoihin. Oppilas- ja opiskelijaravintoloissa on käytössä Sydänmerkki-ateriajärjestelmä.


Toimi näin

Jos päiväkodissa tai koulussa ruokaileva lapsi tai nuori noudattaa erityisruokavaliota, täytä Tilaus erityisruokavaliosta -lomake ja palauta se täytettynä ohjeiden mukaisesti päiväkotiin, opettajalle tai koulun keittiöön. Lomake löytyy Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n verkkosivulta, Yritys ja palvelut -välilehdeltä kohdasta Lomakkeita asiakkaan avuksi. Erityisruokavalion edellytyksenä on, että lapsi tai nuori noudattaa kyseessä olevaa ruokavaliota myös kotona.


Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.


Palvelun toteuttaa: 
Kymijoen Ravintopalvelut Oy