suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lasten ja nuorten palveluohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Toivakan kunta
Alue: Toivakka
Palvelun kieli: suomi

Jos alle 18-vuotiaalla lapsella tai nuorella on terveyteen, sairauteen tai vammaisuuteen, perhe- tai kaverisuhteisiin tai koulunkäyntiin liittyviä ongelmia, kunta tarjoaa neuvontaa nuorelle ja perheelle tarjottaviin palveluihin liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, millaista apua ja palveluita on tarjolla, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat myös muiden kuin kunnan tuottamien palvelujen pariin.

Kaverisuhteisiin tai koulunkäyntiin liittyvissä ongelmissa saa apua ja neuvontaa koulukuraattorilta ja etsivältä nuorisotyöntekijältä.

Nuoren huoltaja, muu läheinen tai nuori itse voi saada palveluohjausta esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla Toivakkatalo.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Jos 13-17-vuotiaalla nuorella on terveyteen, sairauteen tai vammaisuuteen, perhe- tai kaverisuhteisiin tai koulunkäyntiin liittyviä ongelmia, hänelle ja hänen perheelleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa. Neuvojat kertovat, millaista apua ja palveluita on tarjolla, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat perhettä kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Nuoren huoltaja, muu läheinen tai nuori itse voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Toivakan kunta