suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Lapsiperheiden neuvonta ja ohjaus

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lapsiperheiden ja nuorten neuvonnan ja ohjauksen palvelussa voit keskustella asiastasi ammattilaisen kanssa. Saat neuvontaa ja ohjausta tilanteesi ratkaisemiseksi tai ohjeita tarvittaviin palveluihin hakeutumisessa. Ammattilainen arvioi myös tilanteesi kiireellisyyden ja jatkotoimenpiteet sovitaan aina tilanteen mukaan. Voit ottaa myös yhteyttä, jos haluat keskustella huolestasi liittyen toisen pe ...

Toimi näin

Kun otat yhteyttä omasta tilanteesta

  1. Kiireettömässä tilanteessa ole yhteyksissä jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sosiaalialan ammattilaisen kanssa voitte arvioida tilannetta ja etsiä yhdessä erilaisia tuen mahdollisuuksia tilanteeseesi. Kiireellisessä tilanteessa ota yhteyttä Sosiaalipäivystykseen tai henkeä ja terveyttä uhkaavassa hätätilanteessa suoraan hätäkeskukseen 112.
  2. Kerro ammattilaiselle tilanteestasi omin sanoin.
  3. Sovi ammattilaisen kanssa jatkotoimenpiteistä ja toimi annettujen ohjeiden mukaan.

Kun ilmoitat alaikäisestä lapsesta tai nuoresta, toisesta perheestä tai perheen huoltajasta

  1. Pyri ottamaan huoli puheeksi asianomaisten kanssa. Mikäli keskustelu onnistuu ja tilanne aiheuttaa edelleen yhteisesti huolta, kannusta perheen jäseniä ottamaan itse yhteyttä Lapsiperheiden ja nuorten neuvontaan ja ohjaukseen.
  2. Joskus huolen puheeksi otto ei ole mahdollista tai yhteinen keskustelu toisen henkilön kanssa ei tuota toivottua tulosta. Jos sinulla on edelleen huoli toisen perheen tilanteesta tai heidän alaikäisistä lapsista tai nuorista, ilmoita asiasta haluamallasi tavalla Lapsiperheiden ja nuorten neuvontaan ja ohjaukseen. Kiireellisessä tilanteessa ota yhteyttä puhelimitse Sosiaalipäivystykseen tai hätäkeskukseen 112. Voit tehdä ilmoituksen halutessasi nimettömänä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti perheille, joissa on alaikäisiä (0- 17 v) lapsia tai nuoria ja jotka asuvat tai oleskelevat Keusoten alueella Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Pornaisissa tai Tuusulassa.

Myös lapsi tai nuori voi ottaa itse yhteyttä.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 21.11.2023