suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Lapsiperheiden kotipalvelu

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu on tilapäinen palvelu, jota myönnetään niissä tilanteissa, joissa perheen toimintakyky on alentunut esimerkiksi uupumuksen, synnytyksen, sairauden tai muun syyn vuoksi. Lapsiperheiden kotipalvelu on konkreettista tukea, ohjausta -ja neuvontaa lastenhoitoon sekä kodinhoidollisiin tehtäviin liittyvissä asioissa. Lapsiperheiden kotipalvelun työskentelyn tavoitteena on perheiden hyvinvoinnin, - vanhemmuuden – ja jaksamisen tukeminen lapsiperhearjessa sekä perheen voimavarojen vahvistuminen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille perheille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 18.10.2021