suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Lapsiperheiden kotipalvelu

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu auttaa, kun perhe tarvitsee erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella tai muun toimintakykyä alentavan syyn takia tukea arjesta selviytymiseen.

Lapsiperheiden kotipalvelu on tilapäistä tukea lasten hoitoon ja kasvatukseen, vanhemmuuden tukemiseen, asumiseen ja muihin jokapäiväiseen elämään kuuluviin toimintoihin.

Lapsiperheiden kotipalvelua voit kysyä sosiaalityöntekijältä.

Toimi näin

Ota yhteys sosiaalityöntekijään puhelimitse tai sähköpostitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Myönnetään lapsiperheille. Jatkuva ja säännöllinen kotipalvelu edellyttää perheen taloudellisen tilanteen selvittämistä kotipalvelumaksun arvioimiseksi.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTaivalkosken kunta
Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 8.12.2020