suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Lapsiperheiden kotipalvelu

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Lapsiperhetyön kotipalvelun asiakkaina ovat perheet, joissa on tilapäinen erityisen tuen ja avun tarve johtuen esimerkiksi seuraavista syistä:

  • vanhemman uupumus tai sairaus
  • lapsen sairaus tai vamma
  • monikkoperheet
  • itkuinen vauva, jolla on esimerkiksi koliikki
  • muutokset perheen elämäntilanteissa 

Kotipalvelun lapsiperhetyöntekijä voi hoitaa lapsia, ohjata kasvatuksessa tai tukea vanhemmuutta, arkirutiinien hallintaa ja perheen toimintakykyä muuttuvissa elämäntilanteissa.

Perhetyöntekijä tukee perhettä kokonaisvaltaisesti, lähtökohtana perheen omat voimavarat ja niiden hyödyntäminen. Perhetyö tapahtuu pääsääntöisesti arkisin, päiväsaikaan.

Kotipalvelun perhetyössä tarjoamme asiakkaalle apua mahdollisimman pian, ilman jonoja.

Kotipalvelun on maksullista, jos perheen nuorin lapsi on yli 1-vuotias. Voit saada kotipalvelua 1–3 kk palvelusetelillä. Aloittaessa teemme kartoituskäynnin joka on maksuton. Käynnillä kartoitamme tarpeen ja perheen tilanteen.

Porvoon kaupunki tarjoaa alle 1-vuotiaden lasten perheille 1-5 kertaa kotipalvelua maksuttomasti. Vauvaperheiden kotipalvelu sisältää lastenhoitoa, apua kodinhoitoon sekä tukea ja neuvontaa vanhemmuuteen.

Toimi näin

Lapsiperheiden kotipalvelua voi hakea sähköisellä lomakkeella Omapalvelusta. Sähköiseen palveluun tunnistaudut ensin pankkitunnuksillasi, sen voi jättää lapsen huoltaja. Lapsiperheiden palvelukoordinaattori ottaa sinuun yhteyttä kolmen arkipäivän aikana hakemuksen jättämisestä.

Kotipalvelua Porvoon alueella tuottavat yksityisyritykset löydät sivustolta vaana.fi. Lisätietoa vauva- ja lapsiperheiden kotipalvelusta saat myös ottamalla yhteyttä lapsiperheiden palvelukoordinaattoriin tai lapsiperheiden neuvontanumeroon.

Tausta ja lainsäädäntö

Kotipalvelua voi saada henkilö, joka korkean iän, sairauden, vamman, synnytyksen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi sitä tarvitsee.

Kotipalvelu on hoivaa ja huolenpitoa, asukkaan tukemista arjessa ja hänen oman toimintakykynsä vahvistamista. Kotipalveluun voi sisältyä ateria-, vaatehuolto- ja siivouspalveluita. Kotipalvelu voi tukea lasten hoitoa ja kasvatusta ja antaa apua vanhemmuuteen.

Kotipalvelusta voidaan periä maksu, joka määräytyy palvelun tarvitsijan tulojen, perheen koon ja tarvittavan avun määrän mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021