suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lumijoen kunta

Lapsen elatusavun vahvistaminen

  • Palvelu
  • Lumijoki
  • Julkinen palvelu

Jos vanhemmat eivät muulla tavoin huolehdi alle 18-vuotiaan lapsen elatuksesta, voivat he erotessaan sopia lapsen elatuksesta elatussopimuksella, jonka vahvistaa lastenvalvoja tai käräjäoikeus. Jos vanhemmat eivät pääse yksimielisyyteen sopimuksen sisällöstä, se voidaan viedä tuomioistuimen päätettäväksi.Jos vanhemmat eivät muulla tavoin huolehdi alle 18-vuotiaan lapsen elatuksesta, voivat he erot ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 18-vuotiaan vanhempina voitte eron yhteydessä sopia lapsenne elatuksesta. Sopimus on tehtävä kirjallisesti ja annettava vahvistettavaksi sen hyvinvointialueen lastenvalvojalle, jolla lapsen kotikunta sijaitsee.

Jos lapsi ei asu Suomessa, sopimus vahvistetaan hyvinvointialueella, jossa elatusvelvollisen kotikunta sijaitsee. Asiassa neuvoo ja auttaa lastenvalvoja.

Elatusapu voidaan vahvistaa myös tuomioistuimen päätöksellä. Vahvistetun elatusavun määrää voidaan muuttaa, jos olosuhteet olennaisesti muuttuvat.

Jos elatusapu jää liian pieneksi tai jos elatusvelvollisena et pysty sitä maksamaan, lapsen elatuksen turvaa Kelan maksama elatustuki, jota lapsen huoltajan on erikseen haettava.

Palvelun toteuttaa

Lumijoen kunta

Palvelusta vastaa

Lumijoen kunta
Tekstistä vastaa: Lumijoen kunta
Päivitetty: 24.10.2022