suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Auran kunta, sosiaalitoimi

Lapsen elatusavun vahvistaminen

  • Palvelu
  • Aura
  • Julkinen palvelu

Alle 18-vuotiaan vanhemmat voivat erotessaan sopia lapsen elatuksesta. Sopimus on annettava vahvistettavaksi lapsen kotikunnan sosiaalilautakunnalle. Kunnan lastenvalvojana toimivat sosiaalijohtaja ja sosiaalityöntekijä. Lastenvalvoja vahvistaa lapsen elatusapua koskevan sopimuksen. Lastenvalvoja auttaa sopimuksen laatimisessa ja tekee laskelman elatusavun suuruuden arvioimiseksi. Vastaanotolle on varattava aika etukäteen.

Toimi näin

Lastenvalvoja auttaa sopimuksen laatimisessa ja tekee laskelman elatusavun suuruuden arvioimiseksi. Vastaanotolle on varattava aika etukäteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Lastenvalvoja auttaa sopimuksen laatimisessa ja tekee laskelman elatusavun suuruuden arvioimiseksi. Vastaanotolle on varattava aika etukäteen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 18-vuotiaan vanhempina voitte eron yhteydessä sopia lapsenne elatuksesta. Sopimus on tehtävä kirjallisesti ja annettava vahvistettavaksi lapsen kotikunnan lastenvalvojalle. Jos lapsi ei asu Suomessa, sopimus vahvistetaan elatusvelvollisen kotikunnassa. Asiassa neuvoo ja auttaa kunnan lastenvalvoja.

Elatusapu voidaan vahvistaa myös tuomioistuimen päätöksellä. Vahvistetun elatusavun määrää voidaan muuttaa, jos olosuhteet olennaisesti muuttuvat.

Jos elatusapu jää liian pieneksi tai jos elatusvelvollisena et pysty sitä maksamaan, lapsen elatuksen turvaa Kelan maksama elatustuki, jota lapsen huoltajan on erikseen haettava.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAuran kunta, sosiaalitoimi
Palvelusta vastaaAuran kunta, sosiaalitoimi
Alue Aura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Auran kunta, sosiaalitoimi
Päivitetty: 18.11.2020