suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Tulli

Lahjalähetyksen tulliselvitys

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu
Alue: valtakunnallinen
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Jos lahja tai muu sinulle saapuva lähetys pitää tullata eli tulliselvittää, saat asiasta tiedon kuljetusyritykseltä. Lahja voidaan toimittaa sinulle vasta, kun olet tehnyt tulliselvityksen ja maksanut mahdolliset maahantuontiverot.

Lahjan sisältö, arvo ja lähetysmaa vaikuttavat siihen, pitääkö lahjasta tehdä tulliselvitys. Yksityishenkilön lahjasta toiselle yksityishenkilölle ei tarvitse maksaa tullia tai veroa, jos lahjan arvo on 45 euroa tai alle ja se lähetetään EU:n tulli- ja veroalueen tai EU:n veroalueen ulkopuolelta. Poikkeuksia ovat esimerkiksi alkoholi- ja tupakkalahjat, jotka on tullattava arvosta riippumatta. EU:n tulli- ja veroalueelta lähetetyistä lahjoista ei tarvitse antaa ilmoitusta Tullille.


Toimi näin

Postipakettina lähetetyn lahjan voit tullata verkossa Tullin tuontitullauspalvelussa. Jos et voi tai halua käyttää palvelua, voit valtuuttaa toisen henkilön tekemään tullauksen verkossa puolestasi.

Verkossa ei kuitenkaan voi tullata tiettyjä tavaroita, kuten rajoitettuja aseita. Tällaiset postilähetykset voit tullata lähimmässä tullitoimipaikassa.

Rahtilähetys pitää tulliselvittää tavaraa lähinnä olevassa tullitoimipaikassa.

Kysy rahdinkuljettajalta, missä tavara on varastoituna. Voit tulliselvittää lahjan itse tai valtuuttaa toisen henkilön tai huolintayrityksen tekemään selvityksen puolestasi.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Tulli