suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylitornion kunta

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • Ylitornio
  • Julkinen palvelu

Alue

Ylitornio
Palvelun kieli: suomi

Ylitornion terveyskeskus ostaa laboratoriopalvelut Pohjois-Suomen laboratoriokeskus Nordlabilta.


Toimi näin

Laboratorio toimii sähköisellä ajanvarauksella tai puhelimitse ma-pe klo 7-15 numerosta 0206 19 80 19. Vain päivystyspotilaat ottavat vuoronumeron tullessaan. Näytteenottoon kutsutaan varausvahvistuksessa olevalla vuoronumerolla tai nimellä. Kaikkiin laboratoriotutkimuksiin suositellaan olemaan ravinnotta. Sydänfilmiin (EKG) varataan aika vastaanotosta numerosta 016 571 740 (tai röntgenhoitajalta). Laboratorion toimesta otetaan vain OYS:n, L-PKS:N ja LKS:n määräämät sydänfilmit.

Laboratoriokokeiden tuloksia voi tiedustella oman alueen sairaanhoitajalta klo 13-14.


Kenelle ja millä ehdoin

Laboratoriatutkimukseen tarvitaan aina lähete.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.


Palvelun toteuttaa: NordLab (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)