suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Laboratorion analyysivalikoimaan kuuluu monenlaisia tutkimuksia mm. perusverenkuva, tulehdusparametrit (La ja CRP), virtsanäytteet, maksan, haiman, munuaisten, sydämen ja nestetasapainon tilaa kuvaavia tutkimuksia.

Vastausten antaminen sovitaan erikseen lääkärin tai hoitajan kanssa vastaanottokäynnin yhteydessä.

Toimi näin

Lähetteen saatuasi varaa aika laboratorioon NordLabin ajanvarausjärjestelmästä. Mikäli ajanvaraaminen netissä ei onnistu, voit myös varata ajan laboratorioon keskitetystä ajanvarausnumerosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Laboratorionäytteitä otetaan pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä, mutta myös sairaanhoitajat voivat tarvittaessa määrätä laboratoriotutkimuksia.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Tarvitset julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin lääkärin tai hoitajan lähetteen. Lähetteessä määritellään, mitä asioita näytteestä tutkitaan. Tutustu ennen näytteenantoa hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Palvelusta vastaa

Taivalkosken kunta
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 24.10.2022