suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Laboratoriopalvelut tuottaa Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä, ISLAB.

Näytteenottoa varten tarvitset laboratoriolähetteen. Näytteenotto tapahtuu vuoronumerolla tai varaamalla näytteenottoaika internetissä tai puhelimella. Tarkemmat näytteenottopisteisiin ja ajanvaraukseen liittyvät tiedot löydät ISLAB näytteenoton verkkosivulta.

Valmistautumisohjeen saat lähettävältä lääkäriltä/hoitajalta, laboratoriosta tai ISLAB internetsivuilta http://www.islab.fi

Yksityislääkärin määräämät tutkimukset ovat maksullisia ja ne edellyttävät aina kirjallista lääkärin lähetettä.

Tulokset laboratoriotutkimuksista antaa oma hoitaja tai lääkäri. Laboratoriosta tuloksia ei anneta.

Vuorelan laboratorio palvelee asiakkaita vain ajanvarauksella.

Toimi näin

Pyydämme varaamaan ajan näytteenottoon ja saapumaan varatulle ajalle, jotta pääset mahdollisimman viiveettömästi näytteenottoon. Ajanvaraus myös vähentää odotustilassa samaan aikaan olevien asiakkaiden määrää ja siten mahdollistaa riittävien turvavälien säilyttämisen parantaen turvallisuutta näytteenotossa asioinnin aikana.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 2.6.2020