suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Laboratoriopalvelut hoitaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laboratorioyksikkö pääterveysasemalla Salossa. Myös muilla asemilla voidaan rajoitetusti ottaa laboratorionäytteitä. Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan mm. veri-, virtsa- ja solunäytteitä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lähete.

Toimi näin

Ajanvaraus laboratoriotutkimuksia varten puhelimitse TYKSLABin maksuttomalla selainpohjaisella ajanvarausohjelmalla. Kaikkiin TYKSLABin laboratorioihin voi toki mennä myös ilman ajanvarausta, tällöin pitää varata enemmän aikaa, koska vastaanotto tapahtuu vuoronumeron perusteella. Lisätietoja verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Laboratoriokokeisiin tarvitaan lääkärin lähete. HIV- ja raskaustestejä varten lähetettä ei tarvita.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 17.9.2021