suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan terveyskeskuksessa ja Vesilahden terveysasemalla toimii Fimlab Laboratoriot Oy:n laboratorio. Laboratorio toimii ajanvarauksella. Ajan voi varata Fimlabin internet-sivuilta tai soittamalla Fimlabiin. Tutkimuksiin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Päivystyspotilailla on mahdollisuus käydä tutkimuksissa ilman ajanvarausta lääkärin tai hoitajan määräyksellä.

Toimi näin

Ajanvaraus kaikkiin laboratoriotutkimuksiin sähköisesti Fimlab verkkoajanvarauksen kautta tai puhelimitse 010 808 515 arkisin klo 7-18.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022