suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parkanon kaupunki

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Parkano-Kihniö yhteistoiminta-alueen laboratoriopalvelut tuottaa Fimlab laboratoriot Oy. Tutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Ajanvaraus on suotavaa, mutta Parkanossa voit mennä laboratorioon myös ilman ajanvarausta. Tuloksia voit tiedustella iltapäivisin oman terveyskeskuksen sairaanhoitajilta.

Toimi näin

Laboratoriolähetteen saatuasi voit asioida missä tahansa Fimlabin näytteenottopisteessä. Näytteenottopisteiden tarkemmat aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.fimlab.fi.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Tarvitset julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin lääkärin tai hoitajan lähetteen. Lähetteessä määritellään, mitä asioita näytteestä tutkitaan. Tutustu ennen näytteenantoa hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Palvelusta vastaa

Parkanon kaupunki
Tekstistä vastaa: Parkanon kaupunki
Päivitetty: 24.10.2022