suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Laboratoriopalvelut tuottaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin SAPA liikelaitoksen TYKSLAB. Näytteidenotto: Paimion terveysasemalla arkisin klo 7.30 - 11.30, Sauvon terveysasemalla ti ja to klo 7.45 - 10.00. Lisäksi muut TYKSLAB näytteenottopaikat ovat käytettävissä. Näytteenotot rajoitetusti myös ajanvarauksella. Ajan voi varata  puhelimitse numerosta  02 313 6321 (ma-pe klo 7-14.30). tai TYKSLABIN internet ajanvarauksen kautta. Paimion ja Sauvon terveysasemilla näytteenotto myös vuoronumerolla ilman ajanvarausta.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Päivitetty: 7.12.2021