suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan mm. veri-, virtsa- ja solunäytteitä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitset lähetteen.

Laboratoriopalvelun tuottaa Kangasalla Fimlab Laboratoriot Oy. Fimlabin toimipisteitä on Luopioisen OmaAsemalla, Sahalahden OmaAsemalla, Pälkäneen OmaAsemalla sekä Kangasalan keskusterveysasemalla.

Toimi näin

Ajan voit varata Fimlabin verkkosivuilta tai soittamalla Fimlabin ajanvarausnumeroon.

Laboratoriolähetteen saatuasi voit asioida missä tahansa Fimlabin näytteenottopisteessä. Näytteenottopisteiden tarkemmat aukioloajat ja yhteystiedot sekä ajanvaraus- ja neuvontapuhelimen numerot löytyvät Fimlabin verkkosivuilta. Huomioithan, että osa näyteenottopisteistä toimii ainoastaan ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Laboratoriopalveluihin tulee olla terveyskeskuslääkärin tai -hoitajan lähete.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 27.8.2020