suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

Ivalon terveyskeskuksen laboratorio on avoinna ma - to klo 7.30 - 14.30 ja pe 7.30 - 13.30.

Terveyskeskuksen laboratorio toimii ajanvarausperiaatteella. Ajan varanneet asiakkaat kutsutaan näytteenottoon nimellä. Kokeisiin voi tulla myös ilman ajanvarausta ottamalla vuoronumeron laboratorion oven vierestä.

Kotoa tuotavia näytteitä varten näytepurkit ja ohjeet saa laboratoriosta sen aukioloaikana. Näytteet voi palauttaa suoraan laboratorioon ilman jonotusta.

Toimi näin

Näytteenottoaika varataan itse terveyskeskuksen sähköisen ajanvarauksen kautta tai ajanvarausnumerosta 040 188 7400 kello 13.00 - 14.00 välisenä aikana.

Talossa asioivat voivat varata ajan terveyskeskusavustajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Laboratoriotuloksia voi kysyä ajanvarausnumerosta 040 188 7400 kello 13.00 - 14.00 välisenä aikana, laboratoriosta vastauksia ei anneta.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInarin kunta
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kieletsuomi, inarinsaame, koltansaame, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 20.4.2020