suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Laboratoriopalvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu

HUSLABin laboratoriot palvelevat Uudellamaalla, Kymenlaaksossa sekä Etelä-Karjalassa. HUSin laboratoriopalveluihin tarvitaan aina lääkärin tai hoitajan lähete. Huomaa, että kaikissa laboratorioissa ei tehdä kaikkia tutkimuksia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 30.3.2022