suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Laboratorio Nordlab

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä ostaa laboratoriopalvelut NordLabilta. Näytteenottopisteet ovat Raahen sairaalassa, Pyhäjoen, Ruukin, Vihannin ja Siikajoenkylän terveysasemilla sekä Raahen keskustassa Hyvinvointipiste NeuvoRassissa. Asiakkaat voivat asioida missä tahansa laboratorion toimipisteessä.

Näytteenottoon voi tulla myös muiden sairaaloiden ja terveysasemien tutkimuspyynnöillä.

As ...

Toimi näin

Kaikkiin näytteenottopisteisiin on aina varattava aika joko puhelimitse tai sähköisesti NordLabin sivuilta.

Vastaanottoajan voi siirtää tai peruuttaa puhelimitse tai sähköisesti NordLabin sivuilta. Tähän tarvitset ajanvarauksen yhteydessä saamasi varausavaimen ja PIN-koodin.

Ajanvarauspuhelin on avoinna ma-pe klo klo 7-18 puh. 0206 19 80 19.

NeuvoRassin näytteenotossa ei tehdä sokerirasituksia eikä oteta EKG-tutkimuksia.

NeuvoRassissa on INR-näytteenotto (Marevan-lääkitystä varten) ma, ke ja pe klo 8-15 sairaanhoitajan vastaanotolla ajanvarauksella (puh. 040 135 8455).

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Tarvitset julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin lääkärin tai hoitajan lähetteen. Lähetteessä määritellään, mitä asioita näytteestä tutkitaan. Tutustu ennen näytteenantoa hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Palvelusta vastaa

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 22.9.2022