suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusniemen kunta

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Tuusniemi
  • Julkinen palvelu

Lääkinnällinen kuntoutus on osa potilaan hoitoa jos työ- tai toimintakyky on uhattuna tilapäisesti tai pysyvästi kivun, sairauden tai vamman vuoksi. Kuntoutuksella tuetaan myös toimintakyvyn ylläpysymistä. Eniten kuntoutetaan tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiviä, mutta yhä enemmän myös mielenterveysongelmaisia ja vammaisia.

Kenelle ja millä ehdoin

Myöntämisen edellytyksenä on lääkärin toteama sairaus, vamma tai kehitysviivästymä, joista on oleellista haittaa toimintakyvylle ja joissa todetaan kuntoutuksen tarve.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta, joka on osa sairaanhoitoa. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa hoitoa, apuvälineitä, sopeutumisvalmennusta tai kuntoutusohjausta. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät kuntien lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Palvelun toteuttaaTuusniemen kunta
Alue Tuusniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusniemen kunta
Päivitetty: 19.12.2018