suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Toivakan kunta

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Toivakka
  • Julkinen palvelu

Joutsan fysioterapiapalveluiden piiriin kuuluvat Joutsan ohella myös Toivakan ja Luhangan asukkaat.

Joutsan fysioterapeutti käy pitämässä vastaanottoa Toivakassa 1–2 kertaa viikossa. Luhangassa fysioterapeutti käy vain kerran kuussa kotikäyntien ja ryhmäohjauksien merkeissä.

Fysioterapeutin vastaanotolle voidaan ohjata hoitajan tai lääkärin vastaanotolta tai sinne voi hakeutua itse fysioterapian ajanvarauksen kautta.

Akuutit tuki- ja liikuntaelinoireiset potilaat hoidetaan fysioterapeutin suoravastaanotolla, jolle voi hakeutua hoitajan ja lääkärin vastaanoton ajanvarauksen kautta.

Fysioterapia pyrkii tuki- ja liikuntaelinsairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä potilaan liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitoon ja parantamiseen.

Palveluihin kuuluu

• Yksilöllinen ohjaus ja neuvonta

• Ryhmäpalvelut

• Lääkinnällinen kuntoutus

• Sairaaloiden vuodeosastokuntoutus

• Apuvälinepalvelut

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta, joka on osa sairaanhoitoa. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa hoitoa, apuvälineitä, sopeutumisvalmennusta tai kuntoutusohjausta. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät kuntien lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Suomen seututerveyskeskus
Palvelusta vastaaToivakan kunta
Alue Toivakka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Toivakan kunta
Päivitetty: 28.9.2020