suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Toivakan kunta

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

  • Palvelu
  • Toivakka
  • Julkinen palvelu

Joutsan fysioterapiapalveluiden piiriin kuuluvat Joutsan ohella myös Toivakan ja Luhangan asukkaat.

Joutsan fysioterapeutti käy pitämässä vastaanottoa Toivakassa 1–2 kertaa viikossa. Luhangassa fysioterapeutti käy vain kerran kuussa kotikäyntien ja ryhmäohjauksien merkeissä.

Fysioterapeutin vastaanotolle voidaan ohjata hoitajan tai lääkärin vastaanotolta tai sinne voi hakeutua itse fysioterapian ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta. Lääkinnälliseen kuntoutukseen kuuluvat kuntoutusneuvonta ja -ohjaus, toiminta- ja työkyvyn arviointi, kuntoutustarpeen arviointi, kuntoutustutkimus, työ- tai toimintakykyä parantava hoito, apuvälineet, sopeutumisvalmennus sekä kuntoutusjaksot laitos- tai avohoidossa. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät hyvinvointialueiden lisäksi muun muassa Kela, vakuutusyhtiöt, työterveyshuolto, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.

Palvelun toteuttaa

Keski-Suomen seututerveyskeskus

Palvelusta vastaa

Toivakan kunta
Tekstistä vastaa: Toivakan kunta
Päivitetty: 24.10.2022